vstopna | podjetje | podpora | e-pošta

program 2010

 

VRSTE VODNIH FILTROV

Vrste vodnih filtrov
Funkcije sesanja

moč sesanja
 


 

 

V vodne sesalnike so vgrajeni vodni filtri, ki bi jih lahko razdelili v tri skupine:

Spiralni vodni filter

Posesani zrak vstopa v sesalnik (čistilnik Val Eco) pod vodo, nakar se začne dvigovati navzgor po spiralno zavitem dvojnem prekatu separatorja. Posebno oblikovana polkrožna krilca ga še enkrat potisnejo nazaj v vodo, kjer se še drugič "umije". Z vodo se tako veže še več prašnih delcev kot sicer, kar zagotavlja visoko stopnjo filtracije. Netopne delce pa pre­streže mehanski mikro filter.

Mehanski vodni filter

Mehanski vodni filter, ki se nahaja npr. v čistilniku Igea Practic je najbolj kakovosten, ker zagotavlja najvišjo stopnjo filtracije. Posesani zrak vstopa pod gladino vode in potuje skozi vodo, ki je v zbiralni posodi v nenehnem gibanju. Ločevalnik (separator) namreč "razbija" vodo na drobne kapljice, ki nato kot droben dež padajo nazaj v zbiralno posodo. Pri tem vežejo nase tudi najmanjše prašne delce, medtem ko mikroskopsko majhne, v vodi netopne delce prahu, kot so cvetni prah ali cigaretni dim, prestreže troslojni pralni mikrofilter.

 

Evropski patentni urad je l. 1995 podelil patentno potrdilo izumitelju vodnega filtra, dr. Validiu Sozziju.

Dr. Sozzi je italijanski vitez dela in lastnik podjetja Gisowatt, ki izdeluje najkakovostnejše sesalnike iz naše ponudbe. Z izumom vodnega filtra, ki ga je vgradil najprej v čistilnik Igea, je odprl novo poglavje v razvoju čistilne tehnologije.

 

Dinamični vodni filter

Vsebuje vetrnico, ki vrtinči zrak podobno kot ciklon. Zračni vrtinec usmerja posesani zrak na vodno zaveso, ki se ustvari na obodu tega ciklona. Umazanija in drobni prašni delci se ob stiku posesanega zraka z vodno zaveso vežejo na vodo, skozi središče "ciklona" pa izhaja čist, osvežen in navlažen zrak. Dinamični vodni filter odlikuje izjemna praktičnost in priročnost, saj ga sestavimo v nekaj trenutkih in je preprost za čiščenje po uporabi.

Preprost vodni filter

Pri preprostem vodnem filtru se umazanija odlaga na vodo, saj posesani zrak potuje tako, da prašni delci "obležijo" na vodni gladini v zbiralni posodi.

 

 
© InterstilleRGB 2004
Batagel & Co. d.o.o. - Reška cesta 7 - 6230 Postojna - Sl