vstopna | podjetje | podpora | e-pošta

program 2010

 

FUNKCIJE LIKALNIH SISTEMOV

Kaj je suha para?
Sistemi uparjevanja
Funkcije likalnikov


 

 

 

"Globinsko" likanje

Suha para pod visokim pritiskom prodira globoko v tkanino in tako omogoča mehčanje in boljšo sprostitev vlaken.

Večplastno "hitro" likanje

večplastno likanjeMoč pare, ki na izhodu likalnika dosega do 3,5 bara, omogoča večplastno likanje. Nekatere kose oblačil (kuhinjske krpe, perilo, nogavice, posteljnino) lahko zložite enega vrh drugega in vse zlikate z enim zamahom, saj para prodira skozi več plasti tkanine naenkrat. Tovrstno likanje je dobrodošlo predvsem pri likanju perila, za katerega ni toliko pomembno, da je brezhibno zlikano, pač pa je pomembnejše, da je delo hitro opravljeno.

Likanje na obešalniku

Nežnejše in občutljivejše blago (volnene hlače in suknjiči, svilene bluze), lahko zlikamo kar na obešalniku, saj je tlak pare dovolj močan, da prodre skozi tkanino in zravna vlakna.

Likanje na zračni blazini ali "napihovanje"

napihovanjeVentilator pod likalno mizo deluje tudi v obratni smeri. Napihovalni sistem napihne oblačilo, tako da s pomočjo zračne blazine omogoči pred likalnikom vedno napeto tkanino. To bistveno olajša likanje, skrajša čas dela in seveda prepreči nastajanje gub pri likanju nabranih kril, moških srajc in drugih občutljivih tkanin.

Prezračevanje oblačil

Se je v oblačila, ki jih že dlje časa niste uporabljali, "zažrl" neprijeten vonj? Suha para prežene neprijetne vonjave, saj prodira skozi vlakna, jih sprosti in osveži.

Krčenje in raztezanje tkanin

Z dovajanjem večje količine suhe pare na tkanino lahko "podaljšamo" skrčene volnene rokave ali "popravimo" raztegnjene patente.

Likanje z eno temperaturno nastavitvijo

S pomočjo suhe pare lahko likamo kot doslej, vendar z eno samo temperaturno nastavitvijo za vse vrste tkanin. Svilena, bombažna ali lanena oblačila - suha para je enako prijazna do vseh in blaga ne poškoduje. Pri tem ne smemo pozabiti na uporabo teflonske prevleke pri občutljivejših in umetnih tkaninah.

 
© InterstilleRGB 2004
Batagel & Co. d.o.o. - Reška cesta 7 - 6230 Postojna - Sl